Traian Băsescu a rămas fără cetățenia moldovenească, CSJ
Print Send by email
08:44, 08 Noi 2018

Curtea Supremă de Justiție a respins miercuri, 7 noiembrie, recursul avocatului Andrei Bivol, care a solicitat anularea decretului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de retragere a cetățeniei moldovenești pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu. Magistrații au menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău, pronunțată în luna mai. Decizia CJS a fost publicată aseară pe pagina electronică a instanței, transmite IPN.

Pârâtul, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut anularea decretului fostului președinte, Nicolae Timofti, prin care acesta a acordat cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Igor Dodon a invocat că Traian Băsescu conștient nu a comunicat autorităților moldovenești despre aflarea sa sub urmărire penală în momentul examinării cererii cu privire la acordarea cetățeniei.

Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, a spus că fostul președinte al României a primit cetățenia moldovenească în mod excepțional, pentru merite deosebite față de Republica Moldova, iar în acest sens, legea nu prevede obligativitatea prezentării unor acte relevante.

Anterior, fostul președinte al României, Traian Băsescu, care este și președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, a spus că retragerea cetățeniei moldovenești de către președintele Igor Dodon nu îl descurajează și nu îl face să renunțe la promovarea ideii unirii Republicii Moldova cu România, ca singură șansă pentru securitatea și prosperitatea cetățenilor moldoveni.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Etnic ucrainean a devenit victima atacului agresiv din partea polițiștilorConferințe IPN [HD] | Consens național sau riscuri și amenințări
Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Vezi toate
Central European University
banner creditex