Tudor Deliu: Participarea PLDM la parlamentare va fi decisă peste zece zile
Print Send by email
05:55, 02 Noi 2018

Modalitatea de participare a Partidului Liberal Democrat la următoarele alegeri parlamentare va fi decisă la ședința Consiliului Politic Național al formațiunii, care va avea loc pe 11 noiembrie. Declarația a fost făcută de președintele PLDM, Tudor Deliu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.. Potrivit lui, PAS și PPDA le-a propus liberal democraților să delege câteva persoane pe lista comună care va fi formată de blocul electoral al celor două partide, însă PLDM stă la dubii, transmite IPN.

„Conform statutului, modalitatea de participare o determină Consiliul. I-am invitat și pe dumnealor (PAS și PPDA, n.r.) să participe la ședință pentru că eu, președintele Deliu, nu pot să-mi asum o decizie pentru partid”, spune Tudor Deliu.

Potrivit lui, faptul că PLDM face parte din Mișcarea de rezistență „Acum”, dar nu a fost invitat să facă parte cu drepturi depline și din blocul electoral „poate fi numită și țeapă”, dar discuțiile continuă, spune liberal democratul. „Anunțarea angajamentelor aceasta nu înseamnă crearea blocului electoral. Oficial, nu este creat acest bloc. Blocul se creează în conformitate cu prevederile Codului electoral și se înregistrează de Comisia Electorală Centrală”, a menționat liderul PLDM.

„PAS și PPDA ne propun să delegăm câteva persoane pe lista comună a lor. Noi nu ne temem de filtre pentru că PLDM s-a filtrat. Azi din Partidul Liberal Democrat fac parte persoanele care au rezistat tuturor presiunilor care au fost făcute asupra lor. Cei care s-au simțit cu pufușor pe botișor s-au dus și au rămas oameni integri. Însă, sincer, participarea doar cu câteva persoane pe listă, dar nefiind persoană juridică componentă a blocului aceasta presupune din start că PLDM nu este concurent electoral, iar nefiind concurent electoral, nu te bucuri de foarte multe prerogative legale chiar ajungând în Parlament”, a declarat Tudor Deliu.

Tudor Deliu spune că săptămâna viitoare are convenită o întâlnire cu liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase în cadrul căreia vor analiza și propunerea președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, de a se așeza la masa de negocieri pentru a identifica candidați comuni pentru circumscripții.

În opinia lui, în prezent un partid politic nu poate să acumuleze majoritatea în Parlament. Cele mai importante vor fi discuțiile după alegerile parlamentare.

De asemenea, Tudor Deliu spune că nu a decis dacă personal va candida sau nu la următoarele parlamentare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distrugeConferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Conferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentuluiConferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"
Vezi toate
banner creditex