Comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației Dialog Deschis
Print Send by email
17:34, 04 Oct 2018

Parlamentul a constituit, în ședința de joi, 4 octombrie, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit deputatului democrat Sergiu Sârbu, Comisia de anchetă va audia persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 30 de zile, un raport. Urmează să fie stabilită legătura între finanțările străine prin intermediul unor partide politice și imixtiunea în treburile interne ale țării. Potrivit parlamentarului, în presă, și nu doar, au fost multe informații despre participarea la diferite evenimente cu finanțare străină dubioasă, despre achitarea de bilete de avion și cazare pentru lideri politici din Republica Moldova. Deputatul a amintit că legislația interzice finanțarea din străinătate a partidelor și acest lucru urmează a fi investigat.

Liderul Partidului Liberal Democrat, deputatul Tudor Deliu, i-a sugerat lui Sergiu Sârbu să gândească înainte să vorbească . „În prezentarea acestui proiect, domnul Sârbu, rătăcindu-se prin pădure și cu mâinile înghimpate de trandafirii trădării, a încercat să vină cu concluziile Comisiei, chiar dacă Comisia nu este creată. Eu vă sugerez, domnule Sârbu, ca, atunci când vreți să spuneți ceva sau înainte de a deschide gura, să mai conectați și creierul”, a declarat liberal-democratul.

În luarea sa de cuvânt, un alt deputat liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, a declarat că „acest proiect, dacă ar fi tradus în limbajul politic cotidian și dacă ar fi scoase toate amabilitățile și grija față de securitatea statului, nu înseamnă nimic altceva decât un proiect de lege privind intimidarea oficială a opoziției, și încă a celei extraparlamentare”.

Din componența Comisiei de anchetă vor face parte deputații Igor Vremea, Marcel Răducanu, Artur Reșetnicov din fracțiunea Partidului Democrat, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi din fracțiunea Partidului Socialiștilor și Simion Grișciuc din Grupul parlamentar Popular European.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Etnic ucrainean a devenit victima atacului agresiv din partea polițiștilorConferințe IPN [HD] | Consens național sau riscuri și amenințări
Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Vezi toate
Central European University
banner creditex