Andrian Candu: Proiectul privind introducerea în Constituție a vectorului european încă este actual
Print Send by email
05:33, 28 Sep 2018

Proiectul privind introducerea în Constituție a vectorului european al Republicii Moldova încă este actual. În viitorul apropiat vor fi inițiate discuții cu liderii fracțiunilor parlamentare pe acest subiect. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

„Urmează să vorbesc cu conducerea fracțiunii Partidului Liberal și fracțiunii Partidului Liberal Democrat, pe ei ne bazăm în primul rând pentru că, deși sunt partide de opoziție, dar sunt considerate pro-europene”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Șeful legislativului spune că va încerca să găsească compromis și argumentele necesare pentru ca acestea să voteze proiectul. De asemenea, Andrian Candu spune că nu se așteaptă la o deschidere mare pe acest subiect din partea socialiștilor și comuniștilor.

„Această modificare nu este doar un mesaj politic că integrarea europeană este singurul model de dezvoltare a țării. Nu doar, deoarece are efecte juridice. Asta înseamnă că începând de la modificarea Constituției, în mod obligatoriu, toate instituțiile din acest stat vor trebui să depună efort în tot ceea ce înseamnă integrarea europeană. Indiferent de denumirea partidelor care vor fi la guvernare în următoarea perioadă, absolut fiecare funcționar în acest stat, va trebui să-și desfășoare activitatea într-un anumit cadru juridic legat de integrarea europeană”, a declarat șeful legislativului.


(1) comentarii
Valeriu
09:43, 28 September 2018

Ar fi bine ca acest proiect sa fie aprobat pina la alegeri, pentru ca nu se stie dupa asta cand va fi posibil, iar Moldova are nevoie de o confirmare a directiei sale europene.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"Conferințe IPN [HD] Fundația Roma Awareness
Conferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism IndependentConferințe IPN [HD] | Grupul de inițiativă al Adunării Consultative
Vezi toate
banner creditex