ACUM cere confiscarea averii nejustificate a liderului PDM

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), prin care a cerut inițierea procedurii de confiscare a averii nejustificate a liderului PDM, Vlad Plahotniuc. În cadrul unei manifestații organizate în fața instituției, lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că la baza sesizării a stat o investigație jurnalistică despre proprietățile nedeclarate ale liderului PDM, transmite IPN.

Investigația jurnalistică a scos la iveală faptul că președintele PDM deține patru vile luxoase, una în Elveția, două în Franța și una în România, estimate la o valoare de peste 30 de milioane de euro. Lidera PAS menționează că aceste vile nu au fost arătate niciodată în declarațiile de avere ale lui Vlad Plahotniuc, atunci când acesta a deținut o funcție publică, deși legea îl obliga să facă acest lucru.

Lidera PAS susține că aceste averi enorme au fost ascunse prin intermediul firmelor intermediare, iar investigația arată cum aceste proprietăți au fost procurate și care sunt urmele care duc la Vlad Plahotniuc. „Noi suntem aici ca să cerem acestei instituții să investigheze acest caz. De asemenea, vom face o solicitare către Procuratura Generală, pentru că avem suspiciuni că aceste averi au fost procurate din bani care nu sunt obținuți în mod legal”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că ANI a fost creată ca un filtru pentru curățarea clasei politice în pragul alegerilor parlamentare, iar acest caz va fi un test pentru instituție să demonstreze că nu este una capturată și că poate să lucreze şi vrea să lucreze în interesul cetățeanului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE