Transmiterea Stadionului Republican în proprietatea SUA, votată în lectură finală
Print Send by email
17:48, 20 Iul 2018

Parlamentul a aprobat în lectură finală, cu votul a 65 de deputați, transmiterea bunului imobil Stadionul Republican cu titlu oneros, în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaților socialiști, care au părăsit sala fiind nemulțumiți de inițiativă, transmite IPN.

Stadionul Republican, proprietate publică a statului, cu suprafața de 5,1814 hectare, nu se mai utilizează de mai mulți ani și se află într-o stare de distrugere treptată. Proiectul de lege stabilește că Guvernul va asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Deputatul socialist Vasile Bolea s-a arătat nemulțumit de inițiativă și a menționat că Moldova se debarasează de edificiile sportive pentru a obține avantaje financiare fără ca în schimb să se construiască alte imobile sportive.

Deputatul PCRM, Vladimir Voronin, a menționat că tranzacția respectivă este o mită oferită SUA, pentru a nu căuta miliardul, iar Guvernarea în acest mod trădează interesele naționale, făcând o crimă împotriva poporului, dar și împotriva sportului.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu a înaintat un amendament prin care a propus ca sursele financiare obținute în urma tranzacției, bani care vor merge în bugetul public, să fie ulterior alocați pentru construirea unui nou Stadion Republican. Amendamentul însă nu a fost susținut.

Stadionul Republican, din strada Tighina, a fost edificat în 1952 și a fost demolat în anul 2007 motivul invocat fiind infrastructura învechită. Au existat mai multe încercări ale investitorilor străini de a înălța o nouă arenă sportivă, dar acestea au eșuat.

Termenul „oneros” este atribuit unor contracte, convenții (acestea devenind un act juridic oneros) prin care părțile semnatare își asumă unele obligații în schimbul unor avantaje.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Conferințe IPN [HD] | REPREZENTANȚI OFICIALI AI ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE INTERGUVERNAMENTALE ...Conferințe IPN [HD] | CENTRUL PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTARE
Vezi toate
banner creditex