Andrei Năstase a depus la CSJ o cerere de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor
Print Send by email
16:10, 11 Iul 2018

Reprezentantul legal al primarului nevalidat Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a depus la Curtea Supremă de Justiție o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile locale noi desfășurate în municipiul Chișinău. Cererea a fost depusă deoarece în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi, transmite IPN.

Dumitru Pavel, reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, a transmis presei o notă informativă potrivit căreia, s-a depistat că la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu era în drept să dețină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent și a judecat atât cererea de recuzare, cât și alte cauze.

Potrivit lui Dumitru Pavel, temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, având în vedere că despre aceasta s-a aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție prin care recursul depus a fost declarat inadmisibil.

Reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, atenționează că într-un caz similar Republica Moldova deja a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, constatările Curții expuse în acea hotărâre fiind valabile și în prezenta cauză. Astfel, se optează pentru rejudecarea cauzei și pronunțarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mișcarea ,,PRO" europarlamentarele, parcusul europen și reunirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".
Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"
Vezi toate
banner creditex