Inițiativa PDM privind majorarea salariilor este una populistă, vicepreședinte PPPDA
Print Send by email
16:56, 10 Iul 2018

Vicepreședintele PPPDA, Alexandru Slusari, susține că inițiativa PDM de a majora salariile angajaților din primării cu până la 50% nu este altceva decât o acțiune de populism cinic. Potrivit lui, prin majorările salariale și alocarea a doar 26 de milioane de lei din bugetul de stat se încearcă compensarea lipsei reformelor în domeniul administrației locale și a miliardelor de lei, ratate de localități, transmite IPN.

„Nici în șapte ani, fiind în toate alianțele de guvernare, nici în ultimii doi ani și jumătate de guvernare unipersonală, Plahotniuc și gașca lui de profitori n-au făcut nimic pentru descentralizare financiară și administrativă a țării. Mai mult ca atât, regimul a făcut totul posibil pentru transformarea Moldovei într-un stat centralizat excesiv”, scrie Alexandru Slusari pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, actualmente autoritățile locale se confruntă cu un șir de probleme începând de la administrarea fondurilor speciale pentru regiuni de către funcționari publici la nivelul central și  repartizarea după criteriile politice, până la lipsa înregistrării după autoritățile locale și pașaportizarea majorității clădirilor, terenurilor și lacurilor ale unităților administrativ-teritoriale.

Alexandru Slusari consideră că după procesul de amenințare cu dosarele penale, guvernarea trece la etapa coruperii a factorilor de decizie în teritoriul. „Cu puțin timp înaintea scrutinului parlamentar, dictatorul aruncă niște firimituri de umilință pentru câteva mii de reprezentanți ai satelor și orașelor, știind că primăriile și în condițiile sărăciei totale se bucură de încredere de zeci de ori mai mare decât guvernare actuală antipopulară”, scrie vicepreședintele PPPDA.

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a anunțat marți, 10 iulie, o inițiativă prin care se propune ca salariile angajaților autorităților publice locale, respectiv primari și personalul din primării, preponderent din comune, să fie majorate cu până la 50%, începând cu luna august a anului curent.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS