Profesori universitari îl susțin pe Andrei Năstase în turul doi de scrutin
Print Send by email
16:57, 30 Mai 2018

Un grup de profesori universitari face apel către locuitorii municipiului Chișinău ca pe 3 iunie, în cadrul turului doi al alegerilor primarului, să voteze pentru candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. La o conferință de presă la IPN, aceștia au spus că Andrei Năstase are cel mai bun program electoral, în care punctează problemele stringente și propunerile concrete de soluționare a acestora.

Profesorul Sergiu Cataranciuc, de la USM, doctor habilitat, a dat citire unei declarații a cadrelor didactice universitare, în care se spune că Andrei Năstase este un candidat proeuropean, o persoană cu o poziție civică fermă, care cunoaște nevoile și năzuințele locuitorilor orașului. „Vă îndemn să participați activ la alegeri, să vă mobilizați și să faceți apel la tineri, studenți, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, să votați pe 3 iunie candidatura lui Andrei Năstase”, a spus Sergiu Cataranciuc.

În declarație se mai spune că Andrei Năstase, nefiind indiferent de situația social-economică din țară, s-a retras din activitatea profesională, cea de avocat, și s-a implicat în politică ca să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Programul electoral al lui Andrei Năstase este orientat spre rezolvarea problemelor tinerilor, pentru ca să nu mai fie nevoiți să plece peste hotare.

Profesorul Universității Tehnice, Valeriu Dulgheru, doctor habilitat, a îndemnat în special intelectualitatea să iasă la vot și să-l susțină pe Andrei Năstase. Potrivit lui, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, intelectualitatea, neconștientizând pericolul care poate veni după alegeri, a lăsat să fie ales un reprezentant al socialiștilor în fruntea statului, a spus profesorul universitar.  

„La 3 iunie avem de înfruntat un mare război. Va fi lupta între roșu și între dreptate, demnitate și adevăr. Trebuie să ne gândim bine ce facem cu capitala, o dăm pe mâna socialiștilor sau o salvăm”, a spus Tamara Purice, profesor la USM.

Fostul viceministru al educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a declarat că este necesar ca locuitorii capitalei să se unească, să iasă toți la vot și să ofere sprijin candidatului Andrei Năstase, să fie pusă baza unui proces ireversibil ca „odată cu gunoiul corupției, să fie duși la groapă toți cei care duc astăzi țara de râpă”.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex