Candidații la funcția de primar oferă soluții pentru salubrizarea capitalei
Print Send by email
05:56, 16 Mai 2018

Separarea deșeurilor și educarea societății să nu arunce gunoaiele peste tot – acestea sunt câteva dintre soluțiile pe care le propun candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău, Alexandru Mîțu, Maxim Brăila și Alexandru Roșco. Potrivit lui, problema salubrizării orașului se numără printre cele prioritare și poate fi soluționată într-o perioadă scurtă de timp. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Alexandru Mîțu, candidat al Partidului Ruso-Slavean, consideră că în Chișinău ar trebui amenajate locuri speciale cu dispozitive care să stocheze compact deșeurile orașului. Politicianul susține că o altă soluție este separarea diferitor tipuri de deșeuri și acest lucru trebuie educat în societate. „Trebuie procurate și gândite noi dispozitive pe care să le amplasăm. Ele trebuie să fie așa încât să nu intre diferite vietăți înăuntru”, a declarat Alexandru Mîțu.

Maxim Braila, candidatul Partidului Popular, spune că în primele șase luni de mandat, dacă va fi ales primar, va începe construirea unei uzine de reciclare a deșeurilor. „Voi elabora proiectul, voi vedea ce alte proiecte au fost până în prezent despre care vorbesc mulți candidați la funcția de primar general în campanie”, spune politicianul. Potrivit lui, ulterior, va identifica locul potrivit împreună cu specialiștii în domeniu. „Aceste gunoiști au distrus viața a sute de oameni și a câtorva localități. Este o problemă prioritară pentru noi”, a adăugat Maxim Braila.

Alexandr Roșco, candidatul Partidului Casa Noastră Moldova, susține că problema salubrizării este una dintre cele mai importante pentru Chișinău. El vede o soluție pentru această prolemă în lucrul mai intens al serviciilor responsabile de salubritate. „Trebuie să folosim și tehnică modernă, și tehnologii moderne pentru reciclarea deșeurilor. Deșeurile trebuie să fie separate”, a afirmat pretendentul. Alexandr Roșco este de părere că în mare parte soluționarea acestei probleme depinde de fiecare cetățean în parte.

Alegerile noi în municipiul Chișinău vor avea loc pe 20 mai.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distrugeConferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentului
Conferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"Conferințe IPN [HD] | Lansarea cărții Bodnariu și evenimentele  europarlamentare
Vezi toate
banner creditex