Cum văd analiștii statutul de observator al Moldovei la UEE
Print Send by email
05:30, 16 Mai 2018

Unii analiști văd obținerea de către Republica Moldova a statutului de observator la Uniunea Economică Euroasiatică drept o acțiune de promovare a președintelui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor pro-prezidențial. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika, transmite IPN.

Comentatorul politic Anatol Țăranu este de părere că semnarea acordului de către Igor Dodon este un demers propagandistic pur cu iz politic. „Se încearcă să se inducă gândul că această propunere a venit nu din partea lui Igor Dodon, dar se încearcă să i se pună în cârcă lui Vladimir Putin această inițiativă pentru a-i da o mai mare greutate. Eu nu exclud că există o înțelegere între Putin și Dodon”, spune Anatol Țăranu. Potrivit lui, s-a decis că ar fi foarte bine ca în preajma alegerilor parlamentare din Molodova Igor Dodon să apară ca un promotor al ideii aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Specialistul în drept Alexandru Cauia, președintele organizației de tineret a Partidului democrat, susține că în niciun caz președintele în Republica Moldova nu poate să-și permită de sine stătător să semneze tratate cu privire la aderarea țării la organizații internaționale așa cum este Uniunea Economică Euroasiatică. Potrivit lui, prezența lui Igor Dodon la Soci este una personală, are intenții electorale și politice, cu scop de fidelizare a electoratului pro-rus. „Nici pe departe nu are competența dumnealui să vorbească în numele întregului popor, așa cum pretinde”, a afirmat Alexandru Cauia.

Luni, 14 mai, Consiliul economic suprem eurasiatic a adoptat decizia de a acorda Republicii Moldova statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Decizia a fost susținută unanim de către toți șefii statelor-partenere a UEE la care a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Conferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentuluiConferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"
Vezi toate
banner creditex