Igor Dodon: Moldova și cetățenii ei au de pierdut dacă se implică în jocuri geopolitice
Print Send by email
06:15, 11 Mai 2018

Conflictul geopolitic dintre Est și Vest este în plină desfășurare. Astfel, dacă se implică în jocuri politice internaționale, Republica Moldova și cetățenii ei au doar de pierdut. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Șeful statului consideră că și Occidentul, și Federația Rusă au nevoie de anumite istorii de succes. Igor Dodon spune că sarcina sa în calitate de președinte este să convingă Federația Rusă și Occidentul ca punctul unde ar putea aceștia să găsească limbaj comun să fie Republica Moldova „Eu consider că după investirea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse lucrurile se vor calma, apele se vor liniști și se vor căuta puncte de tangență. Și sper foarte mult că punctul comun unde ar putea exista o înțelegere între Occident și Federația Rusă ar putea fi Republica Moldova”, spune șeful statului.

Președintele și-a expus viziunea asupra căii pe care trebuie să o parcurgă Republica Moldova într-o perspectivă apropiată. „O lăsăm ca țară neutră, facem tot posibilul ca să fie rezolvată problema transnistreană, unim țara și arătăm la toată lumea că noi putem găsi limbaj comun. Dacă eu voi reuși acest lucru în următorul 1-1,5 ani, eu voi considera că misiunea mea în Republica Moldova, cel puțin la prima etapă, am îndeplinit-o. Cu această agendă comună se va începe reunificarea Republicii Moldova. Noi avem foarte multe probleme, dar reunificarea țării ar putea da o speranță cetățenilor că țara are viitor”, a mai declarat președintele Igor Dodon.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Promo-LEX

Controlul asupra Societății Civile din Regiunea Transnistreană ”OFICIALIZAT”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Împotriva lui F.Ghelici se pregătește o provocație cu scopul lichidării fiziceConferințe IPN [HD] Aplicarea forței și a gazelor lacrimogene contra creștinilor pașnici
Conferințe IPN [HD] |  Impactul deciziilor recente ale Consiliului PVE  asupra RMConferințe IPN [HD] | Poziția PP Voința Poporului față de rezultatele alegerilor locale noi
Vezi toate
banner creditex