Igor Dodon: Moldova și cetățenii ei au de pierdut dacă se implică în jocuri geopolitice
Print Send by email
06:15, 11 Mai 2018

Conflictul geopolitic dintre Est și Vest este în plină desfășurare. Astfel, dacă se implică în jocuri politice internaționale, Republica Moldova și cetățenii ei au doar de pierdut. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Șeful statului consideră că și Occidentul, și Federația Rusă au nevoie de anumite istorii de succes. Igor Dodon spune că sarcina sa în calitate de președinte este să convingă Federația Rusă și Occidentul ca punctul unde ar putea aceștia să găsească limbaj comun să fie Republica Moldova „Eu consider că după investirea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse lucrurile se vor calma, apele se vor liniști și se vor căuta puncte de tangență. Și sper foarte mult că punctul comun unde ar putea exista o înțelegere între Occident și Federația Rusă ar putea fi Republica Moldova”, spune șeful statului.

Președintele și-a expus viziunea asupra căii pe care trebuie să o parcurgă Republica Moldova într-o perspectivă apropiată. „O lăsăm ca țară neutră, facem tot posibilul ca să fie rezolvată problema transnistreană, unim țara și arătăm la toată lumea că noi putem găsi limbaj comun. Dacă eu voi reuși acest lucru în următorul 1-1,5 ani, eu voi considera că misiunea mea în Republica Moldova, cel puțin la prima etapă, am îndeplinit-o. Cu această agendă comună se va începe reunificarea Republicii Moldova. Noi avem foarte multe probleme, dar reunificarea țării ar putea da o speranță cetățenilor că țara are viitor”, a mai declarat președintele Igor Dodon.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |,,Integrarea europeană în Constituție și în viață", dezbateri  IPNConferințe IPN [HD] | Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferințe IPN [HD] | De ce trebuie redus tariful pentru energia termică în ChișinăuConferințe IPN [HD] | Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex