Consiliul Electoral a luat o decizie care o vizează pe candidata Partidului Șor
Print Send by email
15:50, 10 Mai 2018

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău va sesiza instanța de judecată în contextul suspiciunilor că Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la alegerile din Chișinău, ar fi primit bani din Federația Rusă pentru campania electorală. Dacă se confirmă, Consiliul va cere anularea înregistrării Reghinei Apostolova în cursa electorală, transmite IPN.

Decizia vine după o sesizare a președintelui Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru. Potrivit reprezentantului PUN, prezent la ședința Consiliului Electoral, există ordine de plată care probează transferarea unei sume de 200 de mii de lei de către o companie rusă unei întreprinderi cu capital străin din Moldova. Aceasta, la rândul ei, a transferat banii, cu titlul de donație, pe contul Fondului electoral pentru desfășurarea campaniei electorale a candidatei Reghina Apostolova.

Reprezentantul Reghinei Apostolova crede că sesizarea nu este suficient de argumentată deoarece transferul pe contul Fondului electoral a fost făcut de o persoană juridică națională, iar fondatorul întreprinderii este o persoană fizică, cetățean al Republicii Moldova. Aceste circumstanțe nu contravin Codului Electoral.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |,,Integrarea europeană în Constituție și în viață", dezbateri  IPNConferințe IPN [HD] | Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferințe IPN [HD] | De ce trebuie redus tariful pentru energia termică în ChișinăuConferințe IPN [HD] | Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex