Silvia Radu: Dacă voi candida la alegerile locale, voi fi o persoană categoric independentă
Print Send by email
05:34, 06 Apr 2018

Primarul interimar al municipiul Chișinău, Silvia Radu, susține că dacă va candida la alegerile noi în capitală, categoric nu va reprezenta un partid politic. Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău. De asemenea, Silvia Radu susține că nu are o formațiune politică în spate, transmite IPN.

Silvia Radu susține că pentru a candida în calitate de pretendent independent trebuie să adune 10 mii de semnături în favoarea sa, lucru care o pune pe gânduri. „Legislația din Republica Moldova exclude și discriminează independenții pentru că politicienii nu au nevoie de persoane independente pentru că ele sunt mult prea incomode, pentru că nu prea ascultă ce li se spune.

De asemenea, primarul interimar afirmă că se bucură de susținerea chișinăuienilor, însă familia sa nu este deloc încântată de perspectiva candidării la fotoliul de primar ales. „Vom decide împreună. Eu singură, fără susținerea familiei, nu voi merge pentru că nu este posibil acest lucru”, a declarat Silvia Radu.

În opinia ei, la Primăria municipiului Chișinău în prezent trebuie să existe o persoană competentă, integră, cu capacități manageriale care să fie în afara politicii pentru a putea soluționa acele grave acumulări de probleme care sunt în Chișinău.

Totodată, Silvia Radu consideră că mandatul de un an pe care îl va obține viitorul primar constituie o perioadă mult prea scurtă pentru schimbări majore în capitală. „Este o perioadă mult prea scurtă pentru oricine și de aceea mă surprinde când politicienii încearcă să convingă electoratul că ei sunt cei mai buni pentru a face acest lucru. Sunt convinsă că sunt manipulări pentru a folosi această platformă pentru următoarele alegeri parlamentare”, consideră Silvia Radu. Totodată, în această perioadă pot fi făcute schimbări în ceea ce ține de transparența gestiunii orașului, eradicarea corupției.

Primarul interimar susține că până la alegerile noi, care vor avea loc pe 20 mai, prioritate în municipiul Chișinău au curățenia și repararea drumurilor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex