Motivele transferării dosarului Șor la Cahul nu sunt credibile, opinii
Print Send by email
05:52, 13 Feb 2018

Motivele transferării dosarului primarului de Orhei, Ilan Șor, de la Curtea de Apel Chișinău la instanța de Apel Cahul nu sunt credibile. Acest lucru s-a făcut inclusiv pentru ca presa să nu poată ajunge la ședințele de judecată de pe acest caz. Opiniile au fost exprimate de către reprezentanți ai partidelor extraparlamentare în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, consideră că nu sunt credibile motivele care au fost invocate pentru transferarea dosarului judiciar al primarului de Orhei, Ilan Șor, la Curtea de Apel Cahul. „Niciunul din cele șapte complete de judecători nu pot, după cum s-a prezentat, să examineze acest caz – este strigător la cer și scuza este ridicolă. Este clar că acest demers de a examina cauza la Cahul este strict pentru a continua tergiversarea și pentru a reduce presiunea publică asupra procesului din Chișinău”, a spus Mihai Popșoi.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, este de părere că dosarul a fost transferat de frica presei, pentru ca jurnaliștii să nu poată ajunge la aceste ședințe de judecată. „Astfel, ca societatea civilă și partidele politice emergente mișcării protestatare să nu poată protesta și cere arestarea lui Șor, l-au dus cât mai departe”, a declarat vicepreședintele PPDA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, judecătorii au înțeles că la un moment dat ar putea să devină parte a unui joc politic și ei vor trebui să strângă toate pietrele. „Trebuie să aflăm de ce judecătorii in corpore ai Curții de Apel refuză să judece acest dosar. Eu nu cred că este vorba despre o simplă recuzare a judecătorilor. S-ar putea să fie ceva mai mult decât atât”, afirmă Ion Terguță.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Vezi toate
banner creditex