Vitalia Pavlicenco: Toate partidele de centru-dreapta europeniste și unioniste trebuie să coaguleze

Toate partidele care se revendică a fi de centru-dreapta, fie europeniste, fie unioniste, trebuie să se așeze la masa de dialog pentru o coagulare sau coordonare ca a acțiunilor ca să nu vină stânga la putere în 2018. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Noi dorim un bloc politic în ajunul alegerilor din 2018, un bloc electoral în alegeri și un partid mare unionist ca să fie o continuare istorică. În acest sens, am pornit discuții cu unele entități, avem discuții cu Mișcarea Civică Europeană și noi credem că în actualul sistem electoral mixt care deja a fost bătut în cuie prin decizia Curții Constituționale, toate partidele care se revendică a fi de centru-dreapta, fie europeniste, fie unioniste, trebuie să se așeze la masa de dialog pentru o coagulare sau coordonare ca să nu vină stânga la putere în 2018”, a spus președinta PNL.

Referitor la dialogul inițiat între PNL și PL, Vitalia Pavlicenco speră că acesta va continua și cele două formațiuni politice vor ajunge la o înțelegere.

Analistul Corneliu Ciurea este de părere că procesul de coagulare trebuie să conducă la unificarea partidelor unioniste. Sunt trei lideri mai importanți care promovează unionismul sub o formă sau alta: Mihai Ghimpu, Vitalia Pavlicenco și Traian Băsescu. „Un proces de negocieri între aceste trei formațiuni politice susținut masiv de către organizațiile de tineret și alte mișcări poate să conducă la această unificare absolut necesară pentru unioniști, dar nu numai pentru ei, pentru ca partida pro-europeană moldovenistă și unionistă să obțină rezultatele scontate și să dețină majoritatea în Parlament”, a spus Corneliu Ciurea.

În opinia lui, pentru ca majoritatea parlamentară pro-europeană să se constituie mai ușor, este nevoie să existe un partid unionist în Parlament pentru că actualmente „se atestă o incompatibilitate între PDM și partidele politice PAS și PPDA și în aceste condiții este nevoie de un al treilea”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.