Delegați ALDE vor veni în Moldova pentru a documenta riscurile la adresa statului de drept
Print Send by email
13:19, 04 Dec 2017

O rezoluție privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova a fost votată la cel de-al 38-lea Congres al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), care a avut loc la Amsterdam, Olanda. Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a participat la Congres, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că rezoluția a fost votată de liberalii europeni ca urmare a situației grave din Republica Moldova în ceea ce privește statul de drept, transmite IPN.

„Pentru noi a fost cea mai importantă rezoluție, din cele 26 votate, cea cu privire la statul de drept din Moldova. Deoarece, aceasta a venit sa constate încă o dată că avem probleme în Republica Moldova la acest capitol. Și liberalii europeni, dar nu doar ei, sunt îngrijorați”, a spus Mihai Ghimpu. Congresul a decis să delege un grup de deputați și experți europeni în Moldova pentru a documenta riscurile la adresa statului de drept și a drepturilor omului, a comunicat liderul PL.

Membra Biroului Politic Central al PL, Corina Fusu, a spus că adoptarea rezoluției a fost foarte importantă pentru democrația din Moldova. „Rezoluția s-a axat pe mai multe situații ce îngrijorează instituțiile europene, cum ar fi situația primarilor presați politic pentru a satisface interesele partidului de la guvernare. De asemenea, Rezoluția menționează îngrijorarea vizavi de schimbarea netransparentă a sistemului de vot”, a declarat Corina Fusu. Potrivit liberalei, experții Comisiei de la Veneția, dar și liberalii europeni vor monitoriza îndeaproape evenimentele rezultate din această modificare a sistemului electoral.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Start Votare pentru Candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2018!

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex