PCCOCS a deschis dosar penal în baza denunțului depus de PAS
Print Send by email
12:05, 12 Oct 2017

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a deschis un dosar penal pe faptele expuse de către lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în denunțul depus împotriva liderului Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc. Joi, 12 octombrie, politicienei i-a fost comunicată calitatea de martor în dosar, transmite IPN.

După discuția de aproape 20 de minute cu procurorul pe caz, Maia Sandu a declarat jurnaliștilor că i-au fost aduse la cunoștință prevederile Codului Penal despre răspunderea penală la care va fi trasă în cazul unui denunț fals. Lidera PAS spune că vineri, 13 octombrie, vor începe audierile pe caz, unde a fost invitată să confirme faptele expuse în denunț, iar în cazul în care are informații noi, să le prezinte.

Maia Sandu consideră această acțiune a Procuraturii ca fiind o intenție de intimidare, în condițiile în care anterior, în ceea ce privește denunțul depus împotriva președintelui Igor Dodon, a primit un răspuns prin poștă. „Pentru că este cazul lui Vlad Plahotniuc, procurorul a ținut să facă spectacol, aducându-mi la cunoștință această prevedere din Codul Penal, prin care, eu știu, a sperat că eu voi renunța la acest denunț”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit lui Nicolae Roșca, avocatul politicienei, procurorul care instrumentează dosarul va trebui, la o anumită etapă a procesului penal, să-l interogheze și pe liderul PDM Vlad Plahotniuc, cel vizat în faptele invocate în denunț.

Procuratura Generală (PG) menționează într-un comunicat de presă că invitarea la audieri este o măsură necesară, care se aplică în toate cazurile de acest gen în scopul bunei desfășurări pe mai departe a măsurilor procedurale legale. La fel se spune că motivația aducerii la cunoștința denunțătorului a prevederilor legate este o măsură obligatorie, nu opțională, impusă de Codul de procedură penală. Totodată PG susține că Maia Sandu nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunțată, optând pentru o noua audiere în cursul zilei de mâine.

Pe 21 septembrie, PAS a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva lui Vlad Plahotniuc, cu cererea de a-l trage la răspundere penală pentru uzurparea puterii în stat, pentru controlul exercitat asupra tuturor instituțiilor statului, acțiuni ce contravin Constituției Republicii Moldova. În denunț se spune că PDM deține majoritatea parlamentară după ce a forțat mai mulți deputați să lase formațiunile din care au făcut parte și să adere la democrați. Anterior, Maia Sandu a depus un denunț și împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Procuratura Generală a răspuns că nu dispune „baze legale pentru a interveni cu careva acte de reacționare”.


(1) comentarii
Ilie
14:57, 12 Octombrie 2017

C-am idiot s-a primit din partea Maiei Sandu, de ce să mergi să faci circ la pricuratură dacă nu ai probe, chiar crede că acest show ieftin e interesant pentru cineva ? http://www.politics.md/?view=articles&id=19630

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Start Votare pentru Candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2018!

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex