Pavel Filip: Supremația legii construiește și asigură statul bogat
Print Send by email
05:07, 07 Oct 2017

Primul element care trebuie construit și asigurat de către un stat pentru a deveni bogat este supremația legii. Reformele în justiție, lupta cu corupția, asigurarea drepturilor omului nu sunt noțiuni abstracte, ci repere pentru guvernarea de la Chișinău. Declarații în acest sens a făcut premierul Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi, aflat la Chișinău vineri, 6 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, în cadrul discuțiilor, Pavel Filip a reiterat susținerea Guvernului pentru inițiativele de reformare a CEDO, menționând că practica judiciară trebuie să fie permanent conectată la realitățile sociale. Totodată, premierul a declarat că obiectivul principal al Guvernului pe care îl conduce este de a asigura bunăstarea cetățenilor moldoveni, remarcând conectivitatea între dezvoltarea economiei, investițiile sociale și respectarea supremației legii.

Pavel Filip a vorbit oficialului european despre parcursul implementării reformelor lansate de către Guvern, în special, s-a referit la reforma administrației publice centrale și la rolul acesteia în fortificarea instituțiilor statului, inclusiv a celor de drept. Premierul a relevat colaborarea între instituțiile statului în scopul soluționării cazurilor de interes social sporit, menționând crearea platformei inter-instituționale pentru monitorizarea și controlul asupra investigării fraudei bancare.

La rândul său, Președintele CEDO, Guido Raimondi, a exprimat susținerea în promovarea reformelor democratice, a drepturilor omului și a statului de drept în Republica Moldova, în vederea asigurării egalității în drepturi, promovării valorilor nediscriminatorii și a toleranței în societate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex