Pavel Filip: Relațiile dintre Moldova și Rusia sunt în stare de îngheț
Print Send by email
00:57, 06 Oct 2017

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă se află practic în stare de îngheț. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Potrivit prim-ministrului, relațiile dintre Moldova și Rusia sunt în stare de îngheț pentru că cele două state nu comunică la nivel guvernamental. „Nu suntem fericiți absolut de acest lucru”, a spus Pavel Filip. Premierul a menționat că vicepremierul rus Dmitri Rogozin era și co-președinte al Comisiei interguvernamentale și din moment ce nu poate veni în Moldova aceasta înseamnă că nu se discută problemele care trebuie să fie mișcate din loc.

Prim-ministrul a declarat că pentru Republica Moldova este importantă relația cu Federația Rusă și că își dorește o relație bună cu Rusia. „Chiar dacă suntem o țară mai mică, ne dorim ca aceste relații să fie bazate pe respect reciproc”, a spus Pavel Filip.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii din cauza mai multor declarații publice ”care poartă caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său”.


(1) comentarii
Dima
09:51, 06 Octombrie 2017

Totul din cauza ca rusia n-au respect deloc fata de noi. Premierul lor a spus ca suntem niste tigani, de aia si a fost declarata persona non grata de catre guvernare. Cine stie ce le-a promis Dodon si el nu-si indeplineste promisiunile.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex