Comitetul de Asociere Republica Moldova-UE se va întruni în curând la Chișinău
Print Send by email
08:49, 05 Oct 2017

Comitetul de Asociere Republica Moldova-UE urmează să se întrunească pe 19 octombrie, la Chișinău. În acest context, la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), prim-ministrul Pavel Filip a solicitat autorităților să pregătească informațiile care urmează a fi prezentate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip a accentuat necesitatea îmbunătățirii capacităților de comunicare între instituțiile Republicii Moldova și partenerii europeni pentru a asigura informarea corectă a acestora despre reformele și progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Premierul s-a referit și la dezbaterile organizate recent în cadrul Parlamentului European privind situația din Republica Moldova. Pavel Filip a spus că deputații europeni au remarcat că starea de lucruri din Moldova s-a îmbunătățit, iar susținătorii Republicii Moldova capătă o pondere mai mare. „Suntem puternici doar prin munca pe care o facem pentru realizarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE și a obligațiilor asumate”, a conchis șeful executivului.

În cadrul ședinței CGIE au fost analizate, de asemenea, evoluțiile privind îndeplinirea angajamentelor asumate de către Republica Moldova în domeniul sanitar și fitosanitar. În context, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtcă, a menționat că în primele nouă luni ale anului curent au fost transpuse în legislația națională zece acte comunitare, iar în trimestru patru al anului 2017 urmează să fie armonizate alte 11 documente.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex