Andrian Candu și Maia Sandu despre coalițiile de după alegerile din 2018
Print Send by email
04:03, 05 Oct 2017

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se declară sceptic în privința obținerii majorității parlamentare de către un singur partid la alegerile parlamentare din 2018. Din acest motiv partidele vor trebui să se așeze la o masă și să negocieze o nouă guvernare, inclusiv cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Lidera PAS, Maia Sandu afirmă că formațiunea sa nu va face coaliție cu PDM. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri dintre cei doi politicieni de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Potrivit lui Andrian Candu, de când există, PDM nu a făcut coaliție cu niciun partid de stânga, ci doar cu partidele de dreapta. „În situația în care vom reuși să livrăm foarte multe rezultate pentru țară, o să vedeți care va fi situația în noiembrie 2018. Alegerile prezidențiale sunt diferite de cele parlamentare. Oamenii politici trebuie să aibă puțină înțelepciune, încât să nu ardă toate podurile de comunicare”, a menționat președintele Parlamentului.

Maia Sandu a că declarat PAS nu va face coaliție cu PDM nici până la alegerile parlamentare din 2018, nici după alegeri.

„Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene. O să faceți în continuare coaliție cu socialiștii, cu care ați votat și modificarea sistemului electoral. Nu o să fac o alianță cu dumneavoastră, nici cu partidul pe care îl reprezentați pentru că sunteți un pericol împotriva integrării europene a Republicii Moldova”, a replicat Maia Sandu în cadrul emisiunii.


(2) comentarii
pumnal
09:18, 05 Octombrie 2017

Maia Sandu in atentia Juranlului,chiar asa si este. https://moldovandream.com/2017/10/04/cheianu-o-acuza-pe-maia-sandu-ca-nu-stie-cum-sa-se-imbrace-nastase-chiar-si-la-cules-poama-se-imbraca-mai-bine/

Ilie
10:08, 05 Octombrie 2017

Eu cred că noi nu avem nevoie de această duduie care e gata să pună batista pe țambalul UE al RM, cum femeie să nu faci alianță cu PD și să nu duci Moldova mai departe spre UE, dacă sondajele arată că în parlament vor trece 3 partide, PDM, PAS și PSRM? cu cinev vei face coaliție dar, cu Dodon ?

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex