Andrian Candu și Maia Sandu despre reforma electorală
Print Send by email
03:03, 05 Oct 2017

Președintelui Parlamentului Andrian Candu declară că reforma electorală va aduce un beneficiu clasei politice, prin responsabilizarea liderilor politici. La același subiect, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu afirmă că reforma a fost inițiată de Partidul Democrat pentru a se menține la putere. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii celor doi la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivi speakerului Andrian Сandu, prim-vicepreședinte al PDM, reforma electorală va aduce un beneficiu clasei politice, prin responsabilizarea liderilor politici. Aceasta este o reformă deja realizată, iar pe viitor contează cum va fi implementată până la perioada prevăzută de lege și cum va avea loc ulterior exercițiul electoral din 2018.

„Noi am promis cetățenilor să le întoarcem dreptul de a alege direct. Credem că schimbare sistemului electoral va aduce doar beneficii, prin schimbări la nivel de mentalitate și al clasei politice. Sistemul mixt presupune o alegere directă, cetățenii vor avea posibilitatea să aleagă nu o listă, dar o persoană, inclusiv având la bază criteriul integrității” a spus Andrian Candu.

La rândul său, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a spus în cadrul emisiunii că noul sistem electoral vine ca o inițiativă a lui Vladimir Plahotniuc, el având pretenția să schimbe clasa politică.

„Oamenii nu sunt satisfăcuți de guvernare, dumneavoastră veniți cu un sistem electoral nu care ar înlocui clasa politică, dar veniți cu un sistem electoral care să vă susțină la putere. Eu cred că această țară are nevoie de politicieni onești. Noi avem nevoie de oameni integri. Noi avem nevoie de un sistem electoral care să nu permită oamenilor ca cineva să fure voturi”, a spus Maia Sandu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex