PDM salută interesul Parlamentului European pentru situația din Republica Moldova
Print Send by email
07:12, 04 Oct 2017

După dezbaterile din plenul Parlamentului European, din data de 3 octombrie, Partidul Democrat din Moldova a emis un comunicat de presă în care salută interesul Parlamentului European pentru situația din Republica Moldova. PDM notează „cu satisfacție faptul că progresele Moldovei au fost recunoscute – inclusiv creșterea economică, eforturile de modernizare a instituțiilor, adoptarea legislației necesare implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, citează IPN din comunicatul de presă al democraților. 

„În cadrul discuțiilor s-au evidențiat opinii diverse, dar este îmbucurător faptul că marea majoritate a celor care au luat cuvântul și-au exprimat sprijinul pentru calea europeană a Moldovei și pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane euro către țara noastră”, se menționează în comunicat.

Serviciul de presă al PDM face trimitere la declarațiile comisarului european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, care a spus că parteneriatul Moldova-UE privește în mod fundamental îmbunătățirea vieții cetățenilor. Partidul Democrat menționează că este o poziție pe care democrații o împărtășesc pe deplin. „Suntem de asemenea de acord, așa cum spunea un alt vorbitor cu referire la țara noastră, că „mai sunt probleme de rezolvat, dar cu sprijinul UE, acestea se pot rezolva”, se mai spune în comunicat.

PDM privește pozitiv reiterarea faptului că asistența macrofinanciară este utilă tocmai pentru ca Republica Moldova să poată duce la îndeplinire reformele propuse, pentru a menține calea europeană, dar și pentru întreținerea climatului de securitate în regiune. „Suntem conștienți că viitorul democratic și prosper al Moldovei poate exista doar prin întărirea legăturilor cu Uniunea Europeană”, se menționează în comunicatul PDM.  

Formațiunea își reafirmă „angajamentul de a lucra în continuare pentru modernizarea Moldovei în sens european, inclusiv prin promovarea independenței justiției, combaterea corupției și eficientizarea administrației, consolidarea libertăților cetățenești și îmbunătățirea mediului de afaceri. PDM susține cu toate forțele lui destinul european al Republicii Moldova”.  

În sala de plen a Parlamentului European de la Strasbourg au fost prezenți ministrul justiției din Republica Moldova, Vlad Cebotari, și deputatul Sergiu Sârbu, ambii fiind și membri ai Biroului Permanent al Partidului Democrat.


(2) comentarii
Dina
10:54, 04 Octombrie 2017

Orecum, guvernarea nu trebuie sa bea prea multa apa rece. Sunt careva progrese dar asta nu este destul. Tinerii pleca din tara si asta este cel mai trist.

Poporul
10:55, 04 Octombrie 2017

Poporul vrea să trăiască bine, azi mîine și poimîne. Progrese sunt dar nu e suficient, avem unde munci și spre ce tinde.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex