Consilieri din raionul Dubăsari cer eliberarea lui Grigore Policinschi
Print Send by email
13:02, 27 Sep 2017

Un grup de consilieri ai Consiliului raional Dubăsari își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, pe care o califică drept abuzivă și neîntemeiată. Într-o conferință de presă IPN, aleșii locali au solicitat ca Grigore Policinschi să fie eliberat, iar ancheta să se desfășoare în condiții non-privative de liberate, într-un mod echidistant și apolitic. În cazul ignorării acestei solicitări, consilierii susțin că vor fi nevoiți să recurgă la măsuri radicale, inclusiv de organizare a acțiunilor de protest.

„Considerăm că incriminările aduse domniei sale sunt bazate pe interpretarea eronată și ambiguă a cadrului legal. Niciunul dintre capetele de acuzare aduse președintelui de raion nu corespunde realității”, a citat secretarul Consiliului raional Dubăsari, Sergiu Grigoriev,  dintr-o declarație semnată de către grupul de consilieri.  

Consilierii susțin că președintele raionului Dubăsari este un profesionist cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul administrației publice. Grigore Policinschi a deținut două mandate de primar al satului Doroțcaia, iar în prezent exercită cel de-al patrula mandat de președinte de raion. Potrivit aleșilor locali, Policinschi este cel mai longeviv președinte de raion din Republica Moldova, fapt ce confirmă încrederea față de acesta. Consilierii au mai spus că președintele de raion a activat în calitate de membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naționale Anticorupție din cadrul CNA. Din 2010, acesta este membru al delegației Republicii Moldova în Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei. De asemenea, Policinschi deține mai multe distincții de stat.

„Domnul Policinschi este un adevărat patriot, care prin munca sa asiduă a contribuit la crearea și menținerea stabilității politice și economice în cele 15 localități din zona de securitate a țării. Reținerea domnului președinte poate avea consecințe grave pentru regiune, existând posibilitatea generării unor noi provocări și destabilizării situației. Acțiunile Procuraturii Anticorupție denigrează imaginea atât a președintelui, cât și a autorității pe care o reprezintă”, a declarat secretarul Consiliului.

Consilierii fac apel către toate organizațiile internaționale, care au reprezentanțe în Republica Moldova, să intervină în susținere președintelui raionului Dubăsari, monitorizând acest caz, care potrivit lor, „se aliniază în rândul altor rețineri cu același temei standard – abuzul în serviciu”.

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a fost reținut pe 26 septembrie pe Aeroportul Internațional Chișinău, în momentul în care revenea de la odihnă din Turcia. Funcționarul este bănuit de abuz de serviciu, cauzarea daunelor în proporții considerabile intereselor publice și depășirea atribuțiilor de serviciu, soldate cu urmări grave.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Etnic ucrainean a devenit victima atacului agresiv din partea polițiștilorConferințe IPN [HD] | Consens național sau riscuri și amenințări
Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Vezi toate
Central European University
banner creditex