Moldova va accesa experiența Ciprului în reglementarea unui conflict secesionist

Republica Moldova va accesa experiența Ciprului în procesul de reglementare a unui conflict secesionist. Declarația a fost făcut de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, în cadrul unei conferințe de presă susținute după o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, transmite IPN.

Andrei Galbur a remarcat faptul că integrarea europeană a Ciprului s-a făcut în paralel cu rezolvarea conflictului din nordul ţarii. Potrivit lui Andrei Galbur, Cipru este un susținător fidel al reformelor și al parcursului european al Republicii Moldova.

Totodată Andrei Galbur a spus că în cadrul întrevederii s-a convenit să fie revizuit cadrul juridic în domeniul relațiilor bilaterale. „Au fost date indicațiile ca experții ambelor state să facă o inventariere a acordurilor existente,  a nivelului de implementare, și să fie pregătite altele noi”, a spus Andrei Galbur.

La rândul său, ministrul afacerilor externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, a menționat că vizita în Republica Moldova este un pas pentru a stabili noi domenii de colaborare, inclusiv pe segmentul migrației, securității sociale, recunoașterii reciproce a actelor de studii etc.

Anul acesta se împlinesc 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Cipru, iar vizita diplomatului cipriot la Chișinău se încadrează în șirul evenimentelor dedicate aniversării. Cipru este stat membru al UE din mai 2004.

  • andrei galbur despre relatiile cu cipru.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE