Guvernul propune repetat candidatura lui Eugen Sturza
Print Send by email
16:53, 13 Sep 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat în ședința Guvernului că a recepționat refuzul în scris din partea președintelui țării privind candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării, subliniind că va înainta repetat, astăzi, aceeași candidatură, transmite IPN. 

Cât privește candidatura lui Victor Gaiciuc, înaintată de președinte, Pavel Filip a spus că șeful statului nu are aceste competențe. „Din punctul meu de vedere este o declarație fără efect,  ca și multe altele. Cred cu certitudine că și această declarație ține mai mult de încercarea de a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care președintele le-a creat în privința Armatei Naționale. De ce face acest lucru, de ce își dorește o armată slabă? Eu cred că răspunsul la această întrebare este la suprafață. Din păcate, președintele dovedește încă o dată că nu se conduce de interesele țării noastre”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a remarcat că, în cazul în care președintele țării va refuza din nou acceptarea candidaturii propuse, va încălca Constituția.  „Dacă o va face, suntem pregătiți să facem și următorii pași, astfel încât să scoatem acest blocaj odată și pentru totdeauna din jurul Ministerului Apărării, care este o instituție foarte importantă”, a subliniat Pavel Filip.

După prima înaintare de către coaliția de guvernare a candidaturii lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării, Igor Dodon a comentat pe o rețea de socializare că a cerut un militar profesionist, iar Guvernul i-a propus „un băiat de granturi”, „un reformator de birou”. „Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”, a scris Igor Dodon.  
 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex