Veteranii de război cheamă cetățenii să se alăture protestului din 17 septembrie
Print Send by email
14:23, 12 Sep 2017

Veteranii de război cheamă cetățenii țării să se alăture spiritului protestatar și să participe masiv la manifestația planificată pentru 17 septembrie în fața Parlamentului. Într-o conferință de presă la IPN, veteranii au declarat că cetățenii trebuie să-și manifeste plenar voința, să se pronunțe „împotriva regimului oligarhic instaurat de actuala clasă politică și să pledeze cu fermitate pentru valorile unui stat de drept autentic”.

„Republica Moldova, pentru viitorul căreia am luptat în războiul de la Nistru, trece astăzi printr-o perioadă extremă dificilă, soldată cu o criză profundă în toate domeniile vitale, actuala clasă politică a pus pe umerii cetățenilor întoarcerea în sumă dublă a miliardului furat, a sfidat recomandările Comisiei de la Veneția și a partenerilor de dezvoltare, a pus în pericol asistența macrofinanciară din partea UE, a acaparat totalmente justiția, a adus la sărăcie lucie populația, a alungat din această țară sute de mii de oameni, plecați peste hotare în căutarea unei vieți decente”, a citat din apelul veteranilor Chiril Moțpan, colonel de politie, care este și vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Chiril Moțpan a declarat că atât camarazii de luptă, cât și ceilalți cetățeni, trebuie să se solidarizeze pentru a exercita presiune populară asupra „guvernării oligarhizate, corupte și compromise, pentru a apăra cetățenii țării, democrația și obiectivul național de integrare europeană”. „Ne adresăm încă o dată foștilor colegi din cadrul structurilor de forță, îndemnându-i să nu se lase manipulați și antrenați în jocurile politice murdare, ci să-și îndeplinească atribuțiile în strictă conformitate cu legea și cu jurământul de credință patriei și poporului”, a spus Chiril Moțpan.

Generalul Anton Gamurari a menționat că această guvernare a dezbinat și a distrus practic organizația veteranilor. Generalul spune că nu crede că cei care au luptat cu arma în mână pot fi alături de niște indivizi care fură această țară. „Demnitatea noastră nu se vinde, nici pentru bani, nici pentru ordine. Noi suntem pentru acest pământ, pentru această țară, pentru acest popor și nu vom permite ca acesta să fie trădat”, a spus Anton Gamurari.

Consiliul Marii Adunări Naționale al Platformei Civile „Demnitate și Adevăr” a anunțat pentru data de 17 septembrie o acțiune de protest în scuarul Parlamentului. Potrivit membrilor Consiliului, regimul de la guvernare se preocupă doar de propriile interese, schimbă legislația după bunul plac și aruncă țara într-o izolare fără de precedent. După protest, manifestanții anunță că vor merge într-un marș până la postul public de televiziune Moldova 1, acuzat că ar îngrădi accesul opoziției la dezbaterile televizate. Acțiunea de protest este programată pentru ora 12.00.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex