Igor Dodon: Am cerut un militar, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi
Print Send by email
12:33, 12 Sep 2017

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon spune că nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării. Într-o postare Facebook, șeful statului a scris că, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi, nu o va accepta nici la a doua înaintare, transmite IPN.

Potrivit președintelui, Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. „Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou. Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”, a scris Igor Dodon.

Igor Dodon precizează că își rezervă dreptul de a veni în curând cu o candidatură mai potrivită pentru această funcție. Șeful statului mai spune că de opt ani la Ministerul Apărării „se fac experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii, iar acum, prin algoritm politic cu Leancă”. „Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică”, a mai scris președintele.

Partidul Democrat a anunțat marți, 12 septembrie, că îl propune pe Eugen Sturza, vicepreședinte al  Partidului Popular European din Moldova, la funcția de ministru al apărării. Eugen Sturza a fost șeful cabinetului lui Iurie Leancă pe vremea când acesta era premier.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex