Asociația „Patria mea e Moldova” cheamă la boicotarea alegerilor din 2018
Print Send by email
14:04, 17 Iul 2017

Membrii Asociației „Patria mea e Moldova” au convingerea că inițiativa de schimbare a sistemului electoral nu este decât „o farsă a tandemului PDM-PSRM” și îndeamnă cetățenii la boicotarea alegerilor parlamentare din 2018.

Artiom Guriev, membru al Asociației „Patria mea e Moldova”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la IPN că strângerea de semnături de către Partidul Democrat pentru sistemul uninominal de vot nu a fost decât un scenariu, scopul final al lui Vladimir Plahotniuc fiind sistemul mixt, sistem la care după un timp a început să insiste și președintele Igor Dodon. „Beneficiari ai acestei farse este Igor Dodon, care primește puncte politice suplimentare, iar liderul democraților Vladimir Plahotniuc – puterea după alegerile parlamentare din 2018”, a spus Artiom Guriev.

Nelli Bartaș, membră a Asociației „Patria Mea e Moldova”, a remarcat faptul că turismul politic a devenit cartea de vizită a Parlamentului Republicii Moldova. „Deputații aleși de populație trec fără rușine dintr-un partid în altul cu scopul propriei îmbogățiri și promovează alte idei decât cele cu care au intrat în Parlament. Rezultatul e la vedere: miliardul furat, puterea paralizată etc.”, spune Nelli Bartaș.

Activistul Leonid Cucu a remarcat că înșiși exponenții partidelor care au inițiat schimbarea sistemului electoral recunosc că sunt promovate interese politice. Leonid Cucu îl citează pe fostul deputat democrat Andrei Popov, care ar fi spus că schimbarea sistemului electoral este cel mai „important joker” printre planurile de urgență ale PDM, întrucât este un partid al raioanelor și puterea sa constă în 20 de președinți de raioane și aproximativ 500 de primari democrați în toată țara. Leonid Cucu a amintit și de socialistul Vladimir Țurcan, atribuindu-i declarația că trecerea la sistemul mixt de vot este „calea directă către corupția în politică și repetarea scenariului găgăuz din 2013-2014, când toți deputații independenți din Adunarea Populară a Găgăuziei au devenit democrați înflăcărați”.

Leonid Cucu s-a referit și la posibilitatea retragerii din Parlament a deputatului care nu-și onorează obligațiunile – prevedere intens vehiculată de democrați în campania de colectare a semnăturilor pentru schimbarea sistemului electoral. Odată însă comasat proiectul democraților cu cel al socialiștilor, această prevedere nu se mai regăsește, a subliniat Leonid Cucu. Potrivit activistului, în condițiile actuale din Republica Moldova, schimbarea sistemului electoral prevede în esență trecerea la un Parlament alcătuit din doi reprezentanți: PSRM și PDM.

Societatea trebuie să împiedice planurile tandemului PDM-PSRM și să anunțe boicotarea alegerilor parlamentare, cheamă membrii Asociației „Patria mea e Moldova”.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex