Deputații PSRM vor depune o moțiune simplă pe numele ministrului apărării
Print Send by email
10:18, 02 Iun 2016

Deputații Partidului Socialiștilor vor depune astăzi, 2 iunie, în debutul ședinței plenare a Parlamentului o moțiune simplă împotriva activității și acțiunilor ministrului apărării, Anatolie Șalaru. Socialiștii îl acuză pe ministru că diminuează capacitatea de apărare a țării și că distruge Armata Națională, comercializând complexe de rachete antiaeriene, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul socialist, Grigore Novac, a spus că în ultimele două luni, pe timp de noapte au fost scoase mai multe complexe de rachete antiaeriene de la Dănceni și Băcioi și au fost transportate la aeroportul Mărculești pentru a fi ulterior comercializate. Potrivit socialiștilor, cel mai probabil complexele vor ajunge la unele grupări criminale.

Socialiștii afirmă că din cauza comercializării acestor complexe antiaeriene,  spațiul aerian al Republicii Moldova a rămas neprotejat. Deputații au prezentat în cadrul conferinței mai multe secvențe video care, potrivit lor ar reprezinta momentul transportării unor unități de tehnică militară de la Dănceni și Băcioi. Potrivit lor, aceste secvențe reprezintă probe, iar pe aceste cazuri trebuie să se autosesizeze organele de drept.

Potrivit lui Grigore Novac, toți miniștrii apărării, exponenți ai Partidului Liberal au scopul de a distruge armata națională.

Săptămâna trecută, fracțiunea socialiștilor a anunțat că va înainta câte o moțiune simplă pe numele fiecărui ministru, aceasta după ce PSRM nu a adunat numărul necesar de semnături pentru moțiune de cenzură în adresa Guvernului. Pentru moțiunea simplă sunt necesare doar 15 semnături.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex