Copiii, deputați în Parlament pentru o zi
Print Send by email
13:45, 01 Iun 2016

Circa 50 de copii din mai multe raioane ale țării, inclusiv copii din centre comunitare, au fost pentru o zi deputați în Parlament. Aceștia au desfășurat o ședință, în frunte cu președintele legislativului, Andrian Candu, iar astfel, Parlamentul și-a propus să marcheze Ziua Ocrotirii Copilului, sărbătorită astăzi, 1 iunie, transmite IPN.

În calitate de vicepreședinți ai legislativului au fost aleși doi reprezentanți ai copiilor. Micii deputați au urmărit un film informativ despre Parlament și activitatea deputaților, iar ulterior au avut posibilitatea să-i adreseze întrebări lui Andrian Candu. Copiii s-au arătat interesați de activitatea legislativului, dar și de faptul cum e să fii politician.

La final copiii prezenți în Parlament au votat Declarația cu privire la asigurarea prieteniei între legislativ și copiii din întreaga țară. Prin această declarație micii parlamentari și-au luat angajamentul de a învăța bine pentru a deveni o generație puternică, cu scopuri mărețe și capabile să contribuie la modernizarea țării.

În altă ordine de idei, Andrian Candu a anunțat că astăzi se lansează concursul online a celor 12 desene alese în cadrul expoziției, organizate cu ocazia Zilelor Europei în holul Parlamentului. Câștigătorii concursului vor fi premiați, beneficiind de bilete la taberele din România, iar desenele acestora vor face parte din calendarul Parlamentului.
 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

DORfest.md

DORfest: 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.
Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.Conferințe IPN [HD] |Implicarea copiilor în munci - normalitate sau exploatare prin muncă?
Vezi toate
banner creditex