Vlad Filat a declarat greva foamei. Ședința de judecată de azi a fost amânată
Print Send by email
17:06, 31 Mai 2016

Ex-premierul Vlad Filat a declarat greva foamei în semn de protest față de „abuzurile instanței și deciziile ilegale luate pe bandă rulantă”. Anunțul a fost făcut  de către apărarea fostului premier. Totodată, ședința de judecată de marți, 31 mai,  a fost amânată, transmite IPN.

Acuzatoarea de stat, Adriana Bețișor a declarat că ședința de judecată a fost amânată întrucât dintre cei șase martori, care trebuiau să fie audiați de către instanță, s-a prezentat doar unul. Adriana Bețișor a refuzat să spună despre cine este vorba și ce a declarat martorul respectiv. Procuroarea, însă, a menționat că ar cataloga martorul audiat de către instanță drept unul al acuzării, nu și al apărării.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a spus că în cadrul ședinței de astăzi au fost încălcate din nou drepturile lui Vlad Filat. Instanța de judecată a respins o nouă cerere a avocaților pentru ca ședințele de judecată în cazul ex-premierului să fie publice.

Apărarea fostului premier a declarat că Vlad Filat a decis să declare greva foamei în semn de protest față de „deciziile ilegale pe bandă rulantă”. Totodată, Igor Popa a spus că protestul lui Vlad Filat este legat și de faptul că drepturile lui sunt încălcate în penitenciar. „Până azi nu a fost notarul ca să semneze un act notarial. I s-a redus timpul de plimbare, nu i s-a permis să vorbească la telefon și atitudinea din penitenciar este una mai puțin amabilă, să spunem așa. Și inclusiv din aceste considerente Vlad Filat a decis să declare greva foamei”, a subliniat Igor Popa.

Nici avocatul fostului premier nu a oferit prea multe detalii despre martorul audiat de către instanță. „A fost un martor, care a fost în funcția de președinte a unei comisii privind concursul investițional și acest martor a declarat clar că nu a fost niciodată influențat de careva persoane și nicidecum nu a fost influențat de Vlad Filat”, a spus apărarea fostului premier.

O nouă ședință de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat este programată pentru vineri, 3 iunie.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015 și este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. Fostul premier pledează nevinovat.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex