Rimantas Latakas: Parteneriatul Estic oferă Moldovei posibilități enorme
Print Send by email
05:45, 31 Mai 2016

Parteneriatul Estic oferă Republicii Moldova posibilități enorme, începând cu reforma structurilor administrative, lupta contra corupției, dar și în domeniul securității, inclusiv a celei energetice. De asemenea, acest program aduce cetățenilor moldoveni oportunități de dezvoltare a învățământului și culturii. Părerea aparține ambasadorului Republicii Lituania la Chișinău, Rimantas Latakas.

În cadrul dezbaterilor publice cu tema „Moldova după Vilnius și Riga: oportunități și provocări pentru următoarea destinație”, din ciclul  „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” , organizată de Agenția de presă IPN și Radio Moldova, ambasadorul a declarat că semnarea Acordul de Asociere este un succes al Moldovei. Totuși, Rimantas Latakas este de părerea că orice țară reprezintă un mecanism viu, de aceea există mereu lucruri asupra cărora trebuie să se muncească și reforme care trebuie să mai fie implementate.

De asemenea, diplomatul a declarat că în procesul de integrare europeană totul este în mâinile Moldovei și a cetățenilor ei. De aceea, în opinia ambasadorului, calea către UE depinde de gradul de implementare a reformelor. Rimantas Latakas a mai spus că, în procesul integrării, un rol important îl joacă îmbunătățirea vieții cetățenilor și diminuarea dezamăgirii UE față de Republica Moldova.

Rimantas Latakas este de părerea că în Republica Moldova pot fi făcute reforme și poate fi continuat parcursul european al țării. Potrivit diplomatului, pentru aceasta este nevoie de o societate unita, iar țara trebuie să-și stabilească clar direcția spre care se orientează, așa cum a făcut Lituania, când majoritatea populației a optat pentru integrarea în UE.

Dezbaterea publică cu tema „Moldova după Vilnius și Riga: oportunități și provocări pentru următoarea destinație” este ediția a 56-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, realizat cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.


(3) comentarii
Anatolie
09:56, 31 Mai 2016

Est sau vest de ce toti vorbesc asa de mult despre aceasta, noi vrem in uniunea europeana iar relatiile cu partenerii din partea de est sunt la fel de importante ca acelea vestice, iar dezvoltarea R.Moldova o putem cunoaste doar prin bune relatii cu ambele parti.

Cristi
09:56, 31 Mai 2016

Est sau vest de ce toti vorbesc asa de mult despre aceasta, noi vrem in uniunea europeana iar relatiile cu partenerii din partea de est sunt la fel de importante ca acelea vestice, iar dezvoltarea R.Moldova o putem cunoaste doar prin bune relatii cu ambele parti.

Vera
10:22, 31 Mai 2016

Vad ca oficialii straini sunt mai optimisti si au mai multa incredere in posbilitatile RM decat multe persoane de la noi, cum ar fi membrii presei sau unii jurnalisti care au ca scop dezinformarea. Ar trebui sa fim mai uniti sa sustinem guvernarea in avansarea pe parcursul european.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex