PPDA: Andrei Năstase este victima unui atac mediatic fără precedent
Print Send by email
14:19, 30 Mai 2016

Membrii Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și cei ai Consiliului Marii Adunări Naționale susțin că Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, și-a pus în acțiune toate forțele mediatice, dar și instituțiile statului controlate pentru a discredita imaginea mișcării protestatare. Potrivit lor, Vlad Plahotniuc lovește în liderul PPDA cu scopul de a-i face pe oameni să nu mai aibă încredere în el și să-l scoată din cursa electorală pentru prezidențiale. Declarații în acest sens au fost făcute luni, 30 mai, de membrii formațiunii într-o conferință de presă, transmite IPN.

Chiril Moțpan, vicepreședintele PPDA și purtătorul de cuvânt al Consiliului Marii Adunări Naționale, a dat citire unui apel către ambasadele acreditate în Moldova, Delegația UE și conducerea țării, în care menționează că președinele PPDA, Andrei Năstase, este victima unui atac mediatic fără precedent. Totodată, Chiril Moțpan declară că Andrei Năstase și familia sa sunt urmăriți de jurnaliștii care lucrează pentru Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, acești jurnaliști au încălcat chiar Codul penal violând secretul corespondenței și cel bancar.

Andrei Năstase a declarat că el nu are niciun bănuț câștigat ilegal, așa cum încearcă să insinueze „presa controlată de Vlad Plahotniuc”. Mai mult, politicianul susține că în 2009 a trecut o parte din bunurile sale pe numele mamei și a soacrei pentru a le proteja de eventuale furturi „într-un stat captiv cum este Republica Moldova”.

Conform apelului, membrii PPDA își propun în continuare drept obiectiv major „declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, concomitent cu cele prezidențiale, depolitizarea și eliberarea din captivitate a Comisiei Electorale Centrale, a Consiliului Coordonator al Audiovizualului și a televiziunii publice pentru a garanta caracterul liber și corect al scrutinelor electorale”.

PPDA face apel către partidele de orientare anti-oligarhică și reformatoare să purceadă de îndată la dezbateri publice privind conjugarea eforturilor împotriva regimului autoritar, inclusiv prin identificarea și susținerea unei singure candidaturi la funcția de șef al statului.

În presă au apărut mai multe informații precum că Andrei Năstase ar fi procurat „din banii proveniți de la Banca de Economii” mai multe terenuri. Totodată, se mai preciza că politicianul și-ar fi trecut mai multe bunuri și bani pe numele rudelor și că protestele organizate de Platforma Demnitate și Adevăr ar fi fost finanțate din afara țării.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex