Andrei Năstase a fost ales președinte al Partidului Demnitate și Adevăr
Print Send by email
05:43, 14 Dec 2015

În urma congresului extraordinar, desfășurat duminică, 13 decembrie, Partidul Forța Poporului a fost redenumit în Partidul Politic Demnitate și Adevăr, președintele căruia a fost ales liderul Platformei Civice Demnitate și Adevăr, transmite IPN.

„A fost edificată alternativa politică guvernării actuale pe o bază existentă, pe baza Partidului Forța Poporului care este înregistrat deja, al cărui statut și program politic în mare parte corespunde cu năzuințele noastre”, a spus Andrei Năstase.

Președintelui PPDA, a spus că obiectivele imediate ale formațiunii constau în implementarea revendicărilor populare votate în Piața Marii Adunări Naționale.

„Am declarat un sprijin inițiativelor civice privind organizarea a referendumului republican constituțional cu privire la alegerea și demiterea președintelui de către întreg poporul, precum și cu privire la limitarea numărului de deputați și imunității parlamentare. Vom face tot posibilul ca acest exercițiu să se producă până la finalizarea mandatului actual de președinte, astfel încât viitorul președinte să fie al poporului, și nu al celor care ajung în parlament, uneori din întâmplare”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui, în cadrul congresului extraordinar au fost luate primele hotărâri ale formațiunii resetate. „S-au luat decizii cu privire la alegerea tuturor organelor de conducere, inclusiv a Consiliului Politic Național, a Comisiei de Cenzori și a Comisiei de Onoare și Arbitraj. S-a luat decizia de a opera unele modificări în actele statutare. A fost constituită o comisie care se va ocupa de ajustarea statului și a programului partidului la noile realități”, a declarat președintele PPDA.

Andrei Năstase a mai spus în declarațiile pentru presă că Platforma Civică Demnitate și Adevăr rămâne una civică. „O parte din membrii Platformei DA au mers pe acest palier politic, au constituit această alternativă politică actualei guvernări și întregii clasei politice. Noi toți cei din Consiliul Marii Adunări Naționale și din Platforma Civică Demnitate și Adevăr am fost mandatați prin rezoluția din 13 septembrie să edificăm această alternativă și iată calea pe care am găsit-o noi și sperăm că nu vom dezamăgi electoratul”, a declarat Andrei Năstase.

Fostul președinte al Partidului Forța Poporului, Nicolae Chirtoacă, a renunțat la funcția de conducător al formațiunii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex