Vlad Filat: Politicieni din Moldova merg cu rapoarte la Moscova

„Dacă am asculta doleanţele tuturor fraţilor mai mari şi mai mici ai comuniştilor am face doar referendumuri zilnic şi n-am dezvolta ţara. Cei care se declară statalişti acum şi flutură drapele prin Chişinău merg la Moscova şi dau raportul ce au întreprins împotriva vectorului european ales de ţară”, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, la emisiunea „Vineri cu Anatol Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Cei care contrapun relaţiile bune ale Moldovei cu UE relaţiilor tot bune cu Rusia comit o crimă împotriva ţării şi poporului, a adăugat politicianul, citat de IPN.

La alegerile parlamentare de la sfârşitul anului, poporul va alege nu doar partidele, ci şi vectorul de dezvoltare al ţării pe care îl doreşte. „Trebuie să se înscrie clar în Constituţie că Republica Moldova are scopul de a deveni membru al UE. Probabil, prin referendum, ca oamenii să se expună. Nu este exclus să aibă loc chiar împreună cu alegerile parlamentare. Dar noi încă n-am vorbit despre aceasta, este la etapa unei idei”, a precizat liderul liberal-democrat.

Vlad Filat spune că nu este normal să porţi 4 ani ţara către o direcţie, iar ulterior să o direcţionezi în altă parte, deoarece în aşa mod poţi chiar să rupi ţara în mai multe părţi. „Acum avem nevoie de stabilitate şi să mergem înainte”, a subliniat politicianul.

Liderul liberal-democraţilor spune că după alegeri cel mai probabil va fi creată o nouă guvernare de coaliţie, iar PLDM va face coaliţie cu toţi care vor trece în Parlament în afară de comunişti. În acelaşi timp, politicianul crede că partide precum cel al socialiştilor nu se va regăsi în noul legilativ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.