Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Ambasadoarea Germaniei la Chișinău își încheie mandatul
Print Send by email
18:03, 17 Iul 2018

Prim-ministrul Pavel Filip a apreciat înalt activitatea ambasadoarei Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul unei întrevederi de rămas bun care a avut loc marți, 17 iulie. Premierul a subliniat că, deși a fost scurt, mandatul diplomatei s-a remarcat prin mai multe inițiative și acțiuni concrete, transmite IPN.

„Apreciez contribuția dumneavoastră la consolidarea dialogului moldo-german. Ne dorim ca buna colaborare bilaterală să continue pentru implementarea proiectelor comune”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Julia Monar a remarcat conlucrarea bună și posibilitatea de a fi într-un contact strâns cu executivul. Diplomata a subliniat că relațiile moldo-germane sunt pline de conținut și s-a arătat convinsă că acestea se vor îmbunătăți în continuare. De asemenea, ambasadoarea a apreciat eforturile Guvernului în implementarea agendei de reforme și a reiterat susținerea Germaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Tot marți, premierul a avut o întrevedere de rămas bun, la final de mandat, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. Pavel Filip i-a mulțumit oficialului rus pentru activitatea desfășurată și contribuția personală în menținerea unui dialog pragmatic dintre cele două state. Premierul a exprimat deschiderea Moldovei pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale bazate pe respect reciproc, accentul fiind pus pe bunăstarea cetățenilor ambelor state. În acest sens, a fost evidențiat interesul Republicii Moldova pentru impulsionarea cooperării economice și creșterea schimburilor comerciale cu Federația Rusă.

Farit Muhametșin și-a exprimat convingerea că reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică va amplifica cooperarea bilaterală și va genera noi rezultate în domeniile comercial-economic și investițional.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex