Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Decizii privind transferul sau suspendarea asistenței macrofinanciare nu au fost luate, comisar european
Print Send by email
06:07, 04 Iul 2018

Decizia cu privire la transferul sau suspendarea primei tranșe din asistența macrofinanciară, din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova, nu sunt luate. Situația este prea fierbinte acum și neclară pentru a lua astfel de decizii și urmează a fi analizată la calm pentru că are multe semne de întrebare. Declarația aparține comisarului pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn, și a fost făcută la întrevederea de la Strasbourg cu premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Candu, transmite IPN.

Comisarul Johannes Hahn a comunicat, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern, că UE urmărește cu atenție evoluțiile din Republica Moldova, accentuând importanța respectării normelor și standardelor democratice.

Discutând referitor la situația privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău, prim-ministrul a informat despre crearea unui grup de lucru cu participarea reprezentanților Guvernului și ai Parlamentului pentru examinarea legislației electorale și eliminarea lacunelor care au permis crearea situației curente. Grupul va examina experiența relevantă din alte state europene și va beneficia de sprijinul și expertiza Consiliului Europei. Pavel Filip l-a asigurat pe oficialul european că UE va fi informată cu regularitate despre soluțiile care vor fi discutate în cadrul grupului de lucru.

Șeful Executivului a menționat că evoluțiile politice de la Chișinău nu trebuie să aibă impact asupra cooperării practice dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și a subliniat că Guvernul rămâne deplin angajat în implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex