Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
PVE: Primarul nou ales trebuie să dea dovadă de hotărâre politică și administrativă
Print Send by email
06:18, 05 Iun 2018

Partidul Verde Ecologist din Moldova salută rezultatul scrutinului local din municipiul Chișinău din data de 3 iunie și alegerea lui Andrei Năstase în calitatea de primar. Într-o declarație, Biroul Permanent al PVE menționează că astfel s-a dovedit încă o data, că locuitorii municipiului Chișinău au o predispunere totală pentru valorile europene, transmite IPN.

Potrivit formațiunii, primarul nou ales trebuie să dea dovadă de hotărâre politică și administrativă pentru a depăși criza de imagine și credibilitate care planează asupra activității administrației publice locale din municipiu. De asemenea, acesta este primarul tuturor locuitorilor municipiului, indiferent de preferințele politice ale fiecăruia, deoarece edilul este persoana care consolidează societatea.

„Chișinăul trebuie și merită să devină un exemplu de administrare transparentă, democratică și prietenoasă locuitorilor săi. Chișinăul are nevoie de reforme urgente și prioritizarea intereselor locuitorilor, dar și de combatere a schemelor de corupție și a influenței tenebre a anumitor grupuri. Chișinăul trebuie să se transforme într-un oraș în care democrația urbană, participarea publică și consultarea locuitorilor în deciziile de interes general urmează a fi pilonii implicării societății în administrarea orașului, iar problemele cetățenilor să devină o prioritate pe agenda de lucru a primarului”, se mai spune în declarație.

PVE își exprimă convingerea că urmează să fie lansate acele reforme după care municipiul Chișinău va redeveni capitala verde, cu parcuri și spații verzi, un oraș în care autoritățile publice locale se preocupă nu doar declarativ de mediul înconjurător.

Conform rezultatelor preliminare finale, alegerile noi în municipiul Chișinău au fost câștigate de către candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a acumulat 52,57% din voturi. Mandatul este de un an, până la alegerile locale generale din 2019.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS