Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Ambasador austriac: Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat Parteneriatul Estic
Print Send by email
06:33, 30 Mai 2018

Thomas Bhuchsbaum, ambasador și trimis special al Ministerului Afacerilor Externe din Austria pentru Parteneriatul Estic, țara care va prelua în luna iulie președinția în Consiliul Uniunii Europene, susține că Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat, redirecționat și revigorat PaE. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat pentru postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Dacă e să ne referim la evoluții, cred că Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat, redirecționat, revigorat PaE. Mesajele care vin de la statele partenere este că se bucură de faptul că parteneriatul nu este condus de Bruxelles, Consiliul UE sau Comisia Euroneană, dar din ce în ce mai mult se observă interesul statelor membre. Cred că este un mare avantaj pentru că acest fapt va ține Parteneriatul în topul priorităților”, a spus Thomas Bhuchsbaum.

În opinia lui, Parteneriatul Estic nu este încă la vârsta de maturitate, dar a trecut de adolescență. Este un parteneriat care există de mai bine de 10 ani și vizează o regiune de o importanță majoră pentru UE: „Orice regiune care se învecinează cu UE este importantă pentru securitatea UE, dar și pentru propria securitate”.

Ambasadorul consideră că dorința autorităților moldovenești de a se apropia de UE a fost percepută și bine auzită. De asemenea, ambasadorul crede că cele 20 de livrabile înaintate până în 2020 au fost un mesaj clar, este un program care se focusează pe sute de subiecte care se rezumă la 20. „Această abordare este nouă, are un cadru temporal și trebuie cu toții să muncim asupra lor”, spune oficialul austriac.

Thomas Bhuchsbaum susține că Austria, în funcția de președintă a Consiliului UE, va încerca să prezinte mai bine PaE, nu doar în statele partenere.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex