Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Ministrul justiției după anunțul UE: Trebuie să ne facem temele
Print Send by email
10:09, 12 Oct 2017

Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, face unele precizări după ce Uniunea Europeană a anunțat miercuri, 11 octombrie, că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a susține reformele în sectorul justiției. „Trebuie sa fim corecți, clari și să nu ne lăsăm antrenați în speculațiile care au fost lansate de mai multe surse în privința cauzelor și motivelor unei astfel de decizii”, a declarat ministrul, citat de IPN.

Potrivit lui Vladimir Cebotari, în comunicat e clar expus că în anii 2014 și 2015 autoritățile din Republica Moldova nu au arătat un angajament suficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției și nu este vorba despre un anumit coleg sau altul.

Vladimir Cebotari susține că restanțele anilor 2014 și 2015 au fost înlăturate în anul 2016 și 2017 și despre aceasta arată toate rapoartele pe Strategia Reformei a Sectorului Justiției. „Trebuie să ne facem temele și să nu admitem aceleași greșeli în viitor, chiar dacă alt partid a fost la guvernare”, a mai spus ministrul.

Delegația UE la Chișinău menționează în comunicatul său de presă că a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient. Acest lucru înseamnă că autoritățile din Republica Moldova nu au îndeplinit condițiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme al sectorul justiției, în valoare de 28 de milioane de euro.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Start Votare pentru Candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2018!

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex