Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Laboratorul pentru controlul calității medicamentelor, evaluat de experți europeni
Print Send by email
10:35, 11 Oct 2017

Experți ai Directoratului European pentru Controlul Medicamentului (EDQM) se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a evalua starea laboratorului pentru controlul calității medicamentelor al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de IPN, în funcție de rezultatul evaluării, va fi luată decizia de aderare a laboratorului la rețeaua europeană a laboratoarelor oficiale de control al medicamentelor (OMCL).

Directorul general al AMDM, Vladislav Zara, a declarat în cadrul întrevederii cu experții europeni că acreditarea laboratorului va permite producătorilor autohtoni de preparate farmaceutice să devină mai competitivi pe piața europeană, iar controlul calității medicamentelor comercializate în țară va fi asigurat într-un termen mai restrâns.

Rețeaua laboratoarelor oficiale de control al medicamentelor a fost creată pentru a facilita schimbul de cunoștințe între ele, precum și în vederea promovării dezvoltării unor standarde comune armonizate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

IPP organizează...

Cercetarea, social media & IT împotriva dezinformării – OdnoHACK! MOLDOVA 2017

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Șansele îndeplinirii celor 28 de condiții în contul a 100 de milioane.Conferințe IPN [HD] | Aautorii insistă asupra demiterii directorului AGEPI.
Conferințe IPN [HD] | Drepturile Animalelor În R.M. au nevoie de promovare politică.Conferințe IPN [HD] | Acționăm împreună pentru o apă mai bună!
Vezi toate
banner creditex