Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Noi posibilități pentru efectuarea controlului în comun la frontiera moldo-ucraineană
Print Send by email
05:01, 09 Oct 2017

Republica Moldova și Ucraina își consolidează cooperarea în domeniul controlului comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și al obiectelor la frontiera de stat. În cadrul vizitei oficiale a premierului Ucrainei, Volodimir Groisman, la Chișinău a fost semnat între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei Acordul privind controalele sus menționate în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, inclusiv pe segmentul central, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, documentul stabilește noi forme de interacțiune între instituțiile de control la frontieră în vederea simplificării formalităților și procedurilor birocratice, asigurând totodată securitatea și respectarea suveranității, integrității teritoriale și inviolabilitatea frontierelor de stat. Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi aplicat, atât în cazul transportului auto, cât și a transportului feroviar.

În comunicat se mai spune că datorită dinamizării cooperării transfrontaliere se va asigura combaterea eficientă a migrației ilegale și a activităților ilegale la frontiera de stat comună. Documentul este încheiat între Republica Moldova și Ucraina pentru o perioadă de cinci ani și este în conformitate cu angajamentele asumate de cele două state prin Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

 

 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex