Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Pavel Filip: În 2017 au fost acumulate la buget cu 4 miliarde de lei mai mult decât anul trecut
Print Send by email
00:46, 06 Oct 2017

Republica Moldova a acumulat la buget anul curent cu patru miliarde de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, chiar dacă nu va beneficia de asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, proiectele investiționale vor continua să fie implementate. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

„Noi acum am făcut rectificarea bugetului și am luat ca bază situația că nu primim nicio tranșă din asistența macrofinanciară și nu va avea de suferit niciun proiect investițional pentru că noi am reușit deja în timpul acesta să ne mobilizăm și să ne organizăm economia țării în așa mod încât veniturile la buget au crescut mai mult decât ne așteptam”, a spus prim-ministrul.

Pavel Filip a declarat că sunt 30 de condiții care trebuie îndeplinite de către Republica Moldova până a primi toate cele trei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. „Noi admitem că acești bani nu-i vom primi anul acesta, dar îi vom primi anul viitor”, spune premierul.

Totodată, comentatorul politic Anatol Țăranu susține că Guvernul nu are probleme mari în raport cu Fondul Monetar Internațional. „Din partea FMI-ului nu se formulează acele critici cum se formulează din partea Parlamentului European”, a menționat Anatol Țăranu.


(2) comentarii
Efim
09:19, 06 Octombrie 2017

Iata ce inseamna sa elimini coruptia, daca se vor mentine lucrurile asa atunci poate in viitorul apropiat va fi posibil si salariile si pensiile de le majorat.

Alina
17:33, 06 Octombrie 2017

Maia Sandu vede asta? Sa nu o mai aud cu povesti ca nu sunt progres...

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex