Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Cadrul juridic de colaborare dintre Moldova și Luxemburg va fi revizuit
Print Send by email
13:23, 11 Sep 2017

Cadrul juridic de colaborare dintre Republica Moldova și Marele Ducat de Luxemburg va fi revizuit pentru a valorifica potențialul existent în acest sens. Anunțul l-a făcut luni, 11 septembrie, ministrul afacerilor externe și europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, la o conferință de presă susținută la Chișinău alături de omologul său Andrei Galbur, transmite IPN.

Jean Asselborn a spus că țara sa în continuare va  sprijin Republicii Moldova, iar proiectele prioritare vor fi cele în domenii precum: domeniul financiar-bancar, apărare, afaceri interne, domeniul economic etc. „Sunt aici pentru ca să cunosc mai de aproape evoluțiile din țara voastră. Situația este complicată, dar dacă privim către Uniunea Europeană, situația este la fel și acolo. Înțelegem că este nevoie de sprijin și vom continua să îl acordăm”, a spus Jean Asselborn.

Vicepremierul Andrei Galbur a amintit că în acest an s-au împlinit 25 de ani de la stabilirea relațiilor de colaborare cu Marele Ducat de Luxemburg. Autoritățile luxemburgheze au fost susținători fermi și fideli ai procesului de reforme și de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Am convenit să continuăm pe o notă mai dinamică dialogul politici dintre țările noastre. Cooperarea economică are un potențial nevalorificat. E nevoie de stabilizarea unor contacte mai strânse între mediile de afaceri ale celor două țări”, a spus Andrei Galbur.

Ministrul afacerilor externe și europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, efectuează luni, 11 septembrie, o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul are programate întrevederi cu premierul Pavel Filip și cu președintele Parlamentului Andrian Candu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex