Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Maia Sandu a fost realeasă în funcția de președinte al PAS
Print Send by email
05:11, 11 Sep 2017

Maia Sandu a fost realeasă în funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiune pe care o conduce de la începutul constituirii ei, în mai 2016. La Congresul al II-a al partidului, desfășurat duminică, 10 septembrie, doar candidatura Maiei Sandu a fost propusă la șefia partidului. Aceasta a abținut 332 de voturi din numărul total de 335 de delegați la congres. Liliana Nicolaescu-Onofrei, Dan Perciun și Mihai Popușoi au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai PAS. Igor Grosu a fost reconfirmat în funcția de secretar general PAS, transmite IPN.

În discursul său rostit în deschiderea evenimentului, Maia Sandu a calificat ca fiind dezastruoasă starea de lucruri din Republica Moldova. Dânsa a menționat că actualul regim de la guvernare a compromis statul de drept, a sărăcit populația determinând-o să plece peste hotare, a divizat societatea și pune în pericol parcursul european al țării. Maia Sandu a mai spus că actuala guvernare derapează în ceea ce privește realizarea reformelor, fapt demonstrat prin corupția la nivel înalt care a pătruns adânc în toate sferele de activitate.

Maia Sandu susține că Partidul Democrat, care în prezent guvernează, se află într-o alianță nedeclarată cu Partidul Socialiștilor. Potrivit acesteia, actuala guvernare nu are o strategie de dezvoltare a Republicii Moldova, folosește lupta geopolitică pentru a-și acoperi abuzurile pe care le comite. ,,Trebuie să dăm o lovitură hotărâtă acestui clan mafiot de la guvernare și să readucem Republica Moldova pe calea cea dreaptă. Nu avem dreptul să ne lăsăm copleșiți de deznădejde”, a spus Maia Sandu.

Potrivit rezoluției aprobate la sfârșitul congresului, drept obiectiv primordial de viitor pentru PAS s-a declarat pregătirea la cel mai înalt nivel pentru următoarele scrutine. PAS anunță că va cere insistent revenirea la sistemul electoral vechi, cel proporțional, care ar permite ca PAS împreună cu alte formațiuni politice pro-europene, anti-oligarhice să formeze o majoritate parlamentară. Totodată, PAS pledează pentru instituirea unui parteneriat strategic cu Partidul Politic ,,Platforma Demnitate și Adevăr” și pentru colaborarea cu alte partide politice care împărtășesc valorile naționale și europene „pentru a lupta împreună împotriva regimului de la guvernare PDM-PSRM”.


(2) comentarii
Pavel
09:14, 11 September 2017

Și de ce acest spectacol de prost gust, acest show cu congresul dacă se știa clar că tot ea fa vi realeasă? apropo de unde au bani ei pentru tot felul de manifestații de genul, de unde dacă chiar Maia nu lucrează de 3 ani deja ?

Buga
09:43, 11 September 2017

Nici nu puteam să cred că Maia Sandu va fi realează ăn fucnția de președinte al PAS, mai bine credeam că va fi pus în funcție Dumitru Alaiba.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex