Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Consultanță BERD pentru ÎMM-rile din Moldova în dezvoltarea afacerilor
Print Send by email
11:50, 02 Aug 2017

Peste 740 de întreprinderi care fac parte din business-ul mic și mijlociu au reușit să avanseze în dezvoltarea afacerii datorită suportului oferit de Advice for Small Businesses, BERD Moldova (ASB BERD). Acest lucru a fost posibil datorită accesului la serviciile de consultanță cu experți locali și internaționali și prin finanțarea oferită de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4business și Guvernul Suediei, transmite IPN.

Ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, împreună cu echipa ASB BERD, au efectuat o vizită de documentare la nordul Republicii Moldova pentru a cunoaște istoriile de succes ale beneficiarilor acestei asistențe. Unul din beneficiari a deschis prima stație de biogaz din deșeuri de pasăre.

Oficialul suedez a declarat că businessul mic și mijlociu are un rol important în dezvoltarea economiei, în special în zonele rurale. Susținerea afacerilor regionale are un impact benefic asupra dezvoltării localităților.

Veronica Arpintin, manager național advice for small businesses, BERD Moldova, a spus că, datorită susținerii donatorilor, ASB BERD co-finanțează anual aproximativ 70 de proiecte de consultanță pentru companiile din Republica Moldova. „Ne propunem să extindem în continuare portofoliul de beneficiari, care pot accesa granturi de 50% din costul proiectelor de consultanță (fără TVA) la suma maximă de 10000 de euro”.

Itinerarul vizitei a inclus deplasarea la ferma de găini ouătoare ROM-Cris, care a beneficiat de proiecte de consultanță cu susținerea ASB BERD Moldova. Tudor Sârbu, directorul Rom–Cris SRL, a declarat că suportul oferit a permis construcția unei centrale de biogaz pe o suprafață de un hectar, cu o capacitate de 500 KW. „Implementarea acestui proiect a permis să ne acoperim costurile pentru energie, care are o pondere semnificativă în structura cheltuielilor unei afaceri avicole”.

Beneficiarii de consultanță din partea ASB BERRD sunt întreprinderile mici și mijlocii, care, conform definiției UE au mai puțin 250 de angajați și o cifră de afaceri nu mai mare de 50 milioane de euro. ÎMM-urile trebuie să fie înregistrate în Republica Moldova și să activeze conform legislației în vigoare, cu cel puțin 51% de proprietate locală, privată.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex