Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Moldova poate accesa finanțări în cadrul a două acorduri ratificate de Parlament
Print Send by email
12:10, 08 Iul 2017

Republica Moldova, alături de opt state din Bazinul Mării Negre, va putea aplica la un program de granturi cu un buget de 49 de milioane de euro. Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României privind Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a fost ratificat de Parlamentul de la Chișinău, transmite IPN.

Banii oferiți de UE sub formă de grant vor putea fi accesați de către autoritățile publice, organizațiile neguvernamentale și cele educaționale din Republica Moldova, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbaidjan.

Finanțările vor putea fi utilizate pentru îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. Beneficiarii trebuie să cofinanțeze în proporție de 10% activitățile pentru care se cere finanțare. Acțiunile eligibile în cadrul programului țin de promovarea afacerilor antreprenorialului din regiunea Bazinului Mării Negre, promovarea unei politici de mediu coordonate și reducerea prin acțiuni comune a deșeurilor maritime în Bazinul Mării Negre.

Cel de-al doilea acord ratificat de legislativ, în valoare de 81 de milioane de euro, este Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României privind Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră al Instrumentului European de Vecinătate (ENI) pentru anii 2014-2020, semnat la Chișinău la 12 decembrie 2016. Acesta are drept scop realizarea proiectelor comune de frontieră dintre România și Republica Moldova în domeniile educației, conservării și protecției patrimoniului istoric și securității de frontieră.


(1) comentarii
Arcadie
14:50, 08 Iulie 2017

Important Maia si Nastase sa nu mai sperie partenerii externi si sa puna piedici la obtinerea acestor finantari. Vedem ca ei in ultima vreme doar de pus piedici si se preocupa.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex