Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Daniel Ioniță: România va continua să ajute cetățenii Republicii Moldova
Print Send by email
06:46, 08 Iul 2017

România va continua să ajute cetățenii Republicii Moldova, iar opțiunile pro-estice ale unor politicieni nu vor constitui un impediment. Declarațiile au fost făcute de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

„Pentru a ajunge în UE, este nevoie de o consolidare a instituțiilor, de o creștere a capacității lor pentru a face față provocărilor”, a spus ambasadorul român. Totodată, Daniel Ioniță a spus că este”surprins” de nostalgia sovietică pe care a remarcat-o la o parte din cetățeni.

Diplomatul român a declarat că îl doare și abordarea anti-NATO din partea societății moldovenești: „Este vorba de o lipsă de cunoaștere, când NATO este prezentat ca o structură militară. Aproape nimeni nu va putea să spună o propoziție despre aportul NATO la distrugerea substanțelor chimice periculoase, care ani de zile le-a contaminat pământul și le-a pus viața în pericol”.

Daniel Ioniță a dat asigurări că cel târziu la începutul anului 2019 va fi finalizat gazoductul Iași-Chișinău, însă interconexiunea electroenergetică va dura până în 2021. „Ce ține de energia electrică este un pic mai complicat. Este nevoie de o stație de sincronizare, care este foarte costisitoare, de cel puțin o sută de milioane de dolari”,a precizat ambasadorul României.

Întrebat care este poziția sa în legătură cu intenția autorităților de la Chișinău de a trece la sistemul electoral mixt, Daniel Ioniță a spus că „schimbarea sistemului electoral este un drept al unui stat suveran, însă „trebuie să se țină cont de recomandările instituțiilor europene”. 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex